Rally van de Grensstreek

27 & 28 april 2024

27 & 28 april 2024

Introducing The Amazing

Slideshow Addon

Read More

Introducing The Amazing

Slideshow Addon

Read More

Deelnemers

Een overzicht van alle deelnemende equipes.

Er is op dit moment nog geen deelnemerslijst.

Reglement

Download hier het reglement. Beschikbaar na 30 maart 2025

Resultaten

Bekijk hier de tussenstand en de definitieve eindstand van de rally.

Het is op dit moment niet mogelijk om in te schrijven.

sorry we zijn gesloten

Ervaringen van onze uitzetter - een tipje van de sluier!

Vanuit de start gaan we zo snel mogelijk België in. Het glooiende landschap geeft al meteen een buitenlandgevoel. De route voert naar het westen en in de buurt van Visé steken we de Maas over. Het wordt tijdelijk vlakker. Net ten westen van Hoei kruisen we de Maas opnieuw, en vanaf daar krijgen we te maken met de leukste smalle kronkelweggetjes. Met niet altijd een even vlak wegdek, maar daar staat Wallonië nu eenmaal om bekend. Maar de allerslechtste wegen hebben we gemeden. En er zitten ook voldoende bredere wegen in met splinternieuw asfalt, waar je lekker kunt doorrijden. Doorrijden is ook het thema van de Rally van de Grensstreek, echt lang zoeken naar de juiste route is niet nodig. Na de lunch ten zuiden van Hoei gaan we dieper de Ardennen in, met schitterende doorkijkjes en mooie vergezichten. We volgen deels de stroom van de Ourthe en arriveren eind van de middag bij het hotel in Houffalize.

Dag 2 start in zuidelijke richting en al snel benaderen we de grens van Luxemburg en later die van Duitsland. Hier zitten we in de Oostkantons van België. Mocht u ergens de weg willen vragen, doe dat dan in het Duits! Een flinke lus om Sankt Vith brengt ons naar de lunch in de omgeving van Amel. Daarna door in noordelijke richting onder meer via Champagne. Niet in Frankrijk deze keer, maar langs een Belgisch dorpje met die naam. We rijden langs (niet door!) Malmedy, via de Hoge Venen. Het wordt weer wat vlakker, de meeste hairpins hebben we nu wel gehad. Maar een paar leuke instinkers houden we nog in petto! Via het Lac de la Gileppe (helaas mogen we tegenwoordig niet meer over de stuwdam) bereiken we Moresnet. Wist u dat dat tussen 1816 en 1919 een zelfstandig ministaatje was, dat met een puntje grensde aan Nederland? En dat het Drielandenpunt bij Vaals tot de inlijving van Moresnet door België dus een Vierlandenpunt was? Daarna is het nog maar twee hairpins ver naar de finish en dan zit de 25e Rally van de Grensstreek er weer op.

Welke systemen gaan we hanteren? Reken in ieder geval op ingetekende lijn (al dan niet met barricades), pijlen, punten (kortste, één na kortste of vrije route) en kompaspunten. En voor wie wil oefenen voor de Tulpenrallye: minimaal één of twee trajecten worden verreden volgens het Tulpreglement. Let op: daar mag je pijlen en punten alleen rijden als ze aan de beurt zijn!

Image
Image

Route gemaakt door Fred Hak

De route wordt gemaakt door een oude bekende! Fred, een ervaring routechef, maakte al eerder de route voor de Rally van de Grensstreek en is voor dit jaar bereid gevonden om dit wederom op zich te nemen! 


De route zal voor iedere klasse voldoende uitdaging bieden. Voor de expert- en sportklasse ligt de nadruk meer op het nauwkeurige kaarlezen. De tourklasse zal de route met meer ontspanning kunnen rijden.

Oefenen voor Tulpenrallye!

De Rally van de Grensstreek biedt dit jaar een ultieme kans om nog een laatste keer te oefenen voor de aanstaande Tulpenrallye.


Speciaal hiervoor zullen wij een deel van de routeopdrachten maken zoals u die ook in de Tulpenrallye kunt verwachten, inclusief het gebruik van de 1:100.000 kaarten.


Zo kunt u zich als equipe maximaal voorbereiden op de Tulpenrallye die slechts twee weken later van start gaat


Rally route

Rally route 2024
Vaals - Houffalize - Vaals

In 2024 starten we Op het drielandenpunt in Vaals (L). Via een prachtige route door de Belgische Ardennen komt u aan het einde van de middag aan in Houffalize. 

De volgende dag rijdt u wederom een uitdagende route door het heuvellandschap terug naar ons startpunt van een dag eerder: Vaals

 

Start- en Finishlocatie:

Brasserie De WilhelminaToren
Viergrenzenweg 230
6291 BX Vaals

Start- en Finishlocatie

Image

De stichting Rally van de Grensstreek is lid van de Nederlandse Historische Rally Federatie.

Image

De Rally van de Grensstreek is onderdeel van het Nederlands Kampioenschap Historische Rally's.

Logo DHRC

Stichting Rally van de Grensstreek

Kamer van Koophandel: 41098559

Bank: NL 22 ABNA 0580 0748 11

 

 

Logo_AutoHisorica_White.png

Servicebureau voor
auto-evenementen

A Haarweg 16
3953 BH Maarsbergen
E info@autohistorica.nl
M +31 6 53 93 47 60
Copyright © 2024 AutoHistorica

Design & Development by AutoHistorica

Search